Skip to content

Johan Pehrson: Almedalstal 2022

Om

Talare

Johan Pehrson
Partiledare för Liberalerna

Datum

Plats

Almedalen

Omständigheter

Johan Pehrsons almedalstal tisdag 5 juli 2022.

Tal

Jag har stått på den här scenen förut, men då var jag mer av ett förband.


Inget fel i det. Jag kände mig då som en yngre Mauro Scocco.


Jag minns till exempel Almedalen 2006. Jag värmde upp publiken.


Lars Leijonborg höll talet. Och borgerligheten vann som ni minns det valet.


Nu står jag här igen. Och mycket är sig likt. En trött röd regering utan idéer måste bytas ut. Hungriga liberaler med massor av idéer ska in.


Men den här gången så ska jag själv hålla talet. Inte som Mauro utan kanske mer som Plura med tanke på skägget. Strunt samma – ålder är ju som bekant bara en siffra.


Och viktigast av allt. Ja det är ju att vi i september får en ny borgerlig regering med starkt liberalt inslag! Ännu en gång!


I dag kommer jag att tala om varför Sverige så väl behöver en ny regering. Ett tryggare Sverige och ett mindre efterklokt Sverige med liberaler i de rum där besluten fattas.


Ett Sverige utan budgetcirkus och utan ett högst oklart regeringsunderlag.


Ett Sverige där politiken sätter skolan i första rummet. Där vi bryter utanförskapet och lyfter alla positiva krafter i de utsatta förorterna.


Ett Sverige där hårt arbetande människor hyllas som en tillgång – i stället för att reduceras till en bankomat för politiskt slöseri med skattepengar.


Jag kommer prata om att Liberalerna är Sveriges skolparti. Att Liberalerna går fram med större satsningar på skolan än något annat parti.


För en skola med lärande och trygghet i fokus. För kunskap och utveckling. Ja, för en skola i världsklass!


För en skola med stöd och hjälp, både till den som ligger efter – och till den som ligger före.


Men först vill jag tacka er, var och en som är här. Det är med kvällar som den här som vi manifesterar den svenska demokratin.


Möte för möte. Debatt för debatt. För det finns inga Almedalsveckor i diktaturens Kina.


Eller just nu i vårt grannland Ukraina – där de vackra sommarkvällarna förmörkas av flyglarm, missilattacker och ett urskillningslöst mördande.


Låt oss påminna oss om det. Låt oss vårda vår demokrati. Och låt oss hjälpa till att bygga och stärka demokratier i hela världen.


Fortsätt att på alla sätt stödja Ukraina. Låt oss visa uthållighet i alla sanktioners moder gentemot Ryssland. Låt oss utveckla demokratibistånd till fler länder i världen. Här i Sverige och i vår absoluta närhet bygger vi nu till slut fullt ut säkerhet tillsammans med andra demokratier.


I EU och snart också i Nato.


Någon Socialdemokrat lär ha sagt: ”djävla Finland, nu måste vi kanske också gå med.”


Jag säger tack Finland. Nu går vi äntligen med i Nato.


Finlands justitieminister Anna-Maja Henriksson sitter här. Vi båda företräder liberala partier. Våra partier har tydligt påpekat vikten av samarbete kring fred och säkerhet runt hela Östersjön. Och att detta samarbete korrekt har stavats Nato.


Trots omständigheterna för andras uppvaknande välkomnar vi båda nu den breda politisk samsyn som finns i både Finland och Sverige.


En samsyn om att tillsammans bygga säkerhet i norra Europa.


Låt oss alla enas om att Sverige ska vara en fortsatt stark närvarande röst i kampen för frihet och demokrati i världen.


Låt oss brett enas om att stå i solidaritet med dem som drabbas av all sorts förtryck.


Rysk mördarnationalism i Ukraina. Men också solidaritet med offren från skjutningen på Pridefirandet i Oslo eller på köpcentret i Köpenhamn.


Och låt oss enas i solidaritet med alla de kvinnor som drabbas när aborträtten hotas. Nu senast i USA.


Det är direkt smärtsamt att liberala feministiska framgångar rullas tillbaka i det land som gör anspråk på att leda den fria världen.


Inte en enda fantastisk Teslamodell eller innovation från Facebook kan sminka om ett land som inskränker kvinnors rättigheter.


Låt Sverige förbli en röst för det moderna. Frihet. Feminism. Liberal demokrati. Och mänskliga rättigheter.


Och låt oss här hemma grundlagsskydda rätten till abort. Sverige ska aldrig backa in i framtiden.


 


Jag tänkte presentera mig lite, jag är ju ny på jobbet så att säga.


Jag är socialliberal. Jag är örebroare. Jag är jurist, företagare, pappa och bonuspappa.


Och jag är politiker. Det har jag varit ganska länge faktiskt.


När jag började förespråka språkkrav för medborgarskap hade telefonerna utdragbar antenn och vägde typ två kilo. Vi kommer väl ha hunnit rulla ut både 6G och 7G innan mina mer socialistiska riksdagskollegor förstått poängen med en stark politik för fungerande integration.


Nåväl. Jag är politiker, därför att jag älskar Sverige. För att jag vill medverka till att bygga ett nytt Sverige. Med en politik i den liberala mitten. För de mest utsatta. De som behöver mer hjälp att växa sin frihet allra mest.


Det kräver dock att vi står bakom alla människor som går till jobbet. För en politik för alla som har gått till jobbet, alla som vill gå till jobbet och alla som kommer gå till jobbet.


Ung eller äldre. Född här – eller där. Med Liberalerna ska Sverige bli friare och tryggare för dig.


Jag gillar inte det extrema, varken åt höger eller åt vänster. Vi vill ha både marknadsekonomi och socialt ansvar.


Liberalerna är ett borgerligt parti som vill byta regering. Och vi säger nej till de rödgrönas skattehöjningar och jakt på småföretagare.


Vi vill öka livschanserna för den som drabbats av otur i livets lotteri. Tillsammans ska vi öka egenmakten för människor i utanförskap eller i missbruk, för personer med funktionsvariation, för ensamma människor på äldreboenden eller för den som ligger i sjuksäng.


Liberalerna är ett parti som bär friheten i namnet. Ja liber betyder faktiskt så, fråga en sydeuropé. Ja, varför inte Jan Björklund i Rom? Det är väldigt fint tycker jag.


Andra partier har andra ledstjärnor än frihet – såsom arbetarpartier – eller bondepartier. Eller partier som tror på historiska arv, som har svårt både med framåtlutad förändring eller internationalisering. Liberalerna är frihetspartiet.


Ja, en gång hette vi Folkpartiet – just för att vi alltid engagerat oss för alla människors frihet, inte bara för en viss grupp.


I den här valrörelsen så kommer vi osökt tala mycket om medelklassen. Och om hur medelklassen ska vara öppen för fler. För fler måste få tillträde till den breda medelklassen. Inte genom intressepolitik, utan genom ett samhälle som funkar för alla.


Fler ska och behöver komma i jobb, försörja sig själva, kanske kunna äga sitt eget boende, och möta ett starkare socialt sammanhang.


Det måste vara sluthånat om medelklassen. Medelklassen reduceras inte sällan till grilltips och varumärkeshets. I själva verket är det strävsamma sjuksköterskor, lärare, barnmorskor och poliser som håller igång samhället.


Jag talar om samhällsbyggare såsom ingenjörer, socialarbetare, småföretagare och hantverkare.


Mitt politiska fokus har alltid varit hos människorna som lever i mitten. Och för alla människor som vill leva i mitten. Där medel betyder jobb, ansvar för andra och frihet på riktigt, i ett av världens friaste länder.


Kolla på någon gammal maktutredning. Eller besök ett land som inte funkar alls. Villkoren för samhällsbyggarna, alla som arbetar eller driver småföretag och är aktiva i föreningar, deras villkor spelar en avgörande roll. De spelar roll för hur det går för hela Sverige.


Och vi måste ge vuxna svar på rimliga frågor: om skolan och om integrationen. Om klimatet och tillgången på el eller om den grova brottslighetens framfart. Och om mäns våld mot kvinnor.


En politik för strävsamma. För en medelklass som ska vara öppen för fler. För att bryta utanförskapet. Liberalerna är frihetspartiet!


 


Priserna har stigit. För att äta. För att bo. För att värma sig. Och för att ta sig någonstans.


Det har blivit dyrtider för den som bor i Sverige.


Och dyrare kommer det att bli. I förra veckan dubbelhöjde Riksbanken räntan. Bolånen blir dyrare. Samtidigt som elpriserna når nya rekord mitt i sommaren efter åtta års vanvård av energipolitiken.


Varje vecka träffar jag medborgare, runtom i vårt land. Oavsett om jag besöker Landskrona eller Skellefteå så kommer plånboksfrågorna på tal. Folk frågar om jobben. Om inflationen. Och om hur Sverige möter svårare ekonomiska tider.


Folk frågar om hur de ska ha råd att köpa fotbollsskor till barnen. Om lönen kommer att räcka till för att spara ihop till nästa års semesterresa.


Och om hur dyr mammas elräkning egentligen ska vara. Eller hur länge någons syster nu riskerar att gå arbetslös.


Det är såna här problem som växer fram när riksdagen står handlingsförlamad. Låst i utfrysning och metadebatt.


Regeringen har misslyckats och behöver bytas ut. Vi kommer behöva göra det tillsammans med andra partier som också har insett detta.


Liberalismen skär sig mot socialismen. Liberalerna är ett frihetligt borgerligt parti. Vi ska samarbeta med borgerliga partier och tryggt förhålla oss till alla parlamentariska realiteter.


En ny regering ska klara av både samhällsproblemen och Sveriges riksdag. Rösta lika där folkvalda tycker lika. Ta debatten där den behöver tas.


Just nu förbereder den sittande regeringen stora skattehöjningar. På arbete, på boende, på sparande och på företagande. Ja, redan vid årsskiftet kommer en beslutad skattesmäll på låginkomsttagare, om ingenting görs.


Liberalerna vill i stället göra det billigare att anställa för de minsta företagen.


Vi vill se till att fler går från bidrag till arbete. Att fler ska kunna betala räkningarna även när räkningarna svider allt mer. Vi vill se ett jobbskatteavdrag från årsskiftet.


Och vi vill rejält sänka skatten på el.


En politik för flit. Så lyfter vi Sverige.


Så lyfter vi samhällsbyggarna. Och så lyfter vi fler i utanförskap till ett jobb och en starkare samhällsgemenskap.


Vi som vill byta regering – brukar säga att Sverige jobbar när Sverige är som bäst. Men det är för få som jobbar i Sverige i dag. Och Sverige är inte sitt bästa jag sommaren 2022.


Det finns mycket att förändra. Med Liberalerna blir det fokus på jobb, strävsamhet och skötsamhet. Och det är Liberalerna som ska ordna det.


Den ekonomiska politiken måste präglas av långsiktighet. Inte nuvarande regerings obegripliga engångsutbetalningar till elkunder eller fordonsägare.


En politik med vuxna svar på samhällsbyggarnas frågor. Det är vårt löfte i detta val.


 


Arbetet för ett friare och tryggare Sverige börjar i skolan. Den framtid som väntar Sverige i morgon – den finns i våra klassrum i dag! Alla unga som läser och räknar i dag bestämmer vilket land Sverige kommer bli i framtiden.


Därför finns det ingen bättre rättspolitik, socialpolitik eller arbetsmarknadspolitik än en återupprättad kunskapsskola.


Därför håller det inte att insatserna sätts in allt senare för barn som behöver stöd och hjälp. Det är sorgligt att Socialdemokraterna vänder ryggen åt barn som behöver extra stöd i skolan – tvärtemot vad de lovat under alla år.


Liberalerna vill ge elever som behöver hjälp extra stöd för att klara målen. Och just därför har vi i dag föreslagit att det ska investeras 2,5 miljarder i fler speciallärare. För när nästa mandatperiod är över ska vi ha 1000 nya speciallärare på plats i Sveriges skolor.


För när väljarna ska rösta måste de ta ställning mellan liberaler som vill satsa på skolan och socialdemokrater som ser skolan som vilken kommunal budgetpost som helst.


Socialdemokraterna har lovat och lovat. Men deras läxa ligger ogjord. Därför är skolorna i dag alldeles för otrygga och alldeles för dåligt rustade. Och resultaten brister.


De lovade att fler elever skulle klara skolan – de misslyckades


De lovade fler behöriga lärare i utsatta skolor – de misslyckades


De lovade att fler elever skulle få tidigt stöd – de misslyckades


De lovade att klassrummen skulle bli tryggare – de misslyckades


Det behövs ett starkare ledarskap för skolan. Ny energi. Ja det krävs en ny regering.


Och denna nya regering behöver en liberal utbildningsminister.


Fler behöriga lärare i utsatta skolor. Fler elever ska få tidigt stöd. Och alla klassrum ska vara trygga klassrum. För att eleverna ska klara vår kunskapsskola.


 


Nu är det sommar i Sverige. Skolorna har stängt. Och eleverna har gått på sommarlov.


För många barn och unga betyder sommarlovet frihet. Men alldeles för många lider nu i stället under ökad ofrihet.


För den som kommer från svåra hemförhållanden kan terminerna i skolan vara en befrielse.


För den som lever i hederskultur kan sommarlovet vara en ren skräck. Varje år försvinner tusentals elever. Många bortgifta, saknade eller sönderskurna under lovet.


Och för den som inte har fått rätt stöd i skolan kan sommarlovet vara en utdragen ovisshet. Stress över att ligga efter. Stress över nästa termin som kommer.


Skolan måste finnas för alla dessa elever. Ja, samhället ska finnas där för alla dessa elever.


Med rätt stöd och rätt verktyg. Krafttag mot hederskultur, sociala team ute i skolorna och fler särskilda undervisningsgrupper. En ny socialtjänstlag måste komma på plats. Samhället ska gripa in i tid. Hindra små olyckor från att utvecklas till personliga katastrofer.


Vi har sett problemen komma och måste möta problemens orsaker snarare än deras symptom. Sverige ska möta skolmisslyckandet öppet. Besegra det. Inte maskera det.


Ingen vinner på att slopa underkänt som betyg. Det blir åter som att hoppa höjdhopp med ribban borttagen.


För oss liberaler är det självklart att det behövs ett ökat fokus på kunskap, ordning och reda samt plugg i skolan.


Och vi ska ge vuxna svar om elever i ofrihet. Oavsett om ofriheten finns i klassrummet genom stök och oro, eller kommer från släkten eller klanen, utanför klassrummet.


Vem du än är eller hur ditt sommarlov än ser ut så ska du veta att Liberalerna inte heller denna sommar slår av på takten. Elevers framtid är hela Sveriges framtid.


Deras framtid borde vara varje politikers högsta prioritet.


 


Det borde vara självklart med elever som lär sig ekvationer, glosor och om den svenska demokratin. Elever som kommer i tid. Och som inte stör undervisningen.


Det är självklart när det sägs. Men det är långtifrån självklart i alla klassrum i Sverige.


Liberalerna vill lyfta den som kommer efter. Skapa fler särskilda undervisningsgrupper!


Vi måste också orka heja fram den som ligger före. Inför fler spetsklasser!


På skolspråk talar vi liberaler ofta om en likvärdig skola.


Likvärdig över landet. Likvärdig för alla elever.


Skolan måste åter bli en statlig angelägenhet. Inte ett uppdrag för 290 olika kommuner.


En angelägenhet med rätt skollagar, kompetenta lärare och rimliga resurser. Inte flum – och dessutom brist på kuratorer.


För man kan också uttrycka det så här: I skolan ska alla elever vara lika mycket värda – även om de inte är likadana. Därför måste skolan leverera till var och en. Den med myror i brallan eller den som är särbegåvad. Eller har både myror i brallan och är särbegåvad för den delen!


Och skolan måste leverera överallt. I inland i Norrland eller här på Gotland.


Därför säger vi nej till socialdemokraternas trixande med skolpengen. Vi ska inte ha reapris på elever i friskolor.


Och därför säger vi ja till att staten åter ska vara huvudman för den svenska skolan.


Därför har vi liberaler lagt om friskolepolitiken med förslag om en ny friskolelag


Friskolor är bra men regelverket behöver stramas upp. Skolvalet för alla föräldrar och elever oavsett inkomst är jättebra.


Men vi ska varken ha kortsiktiga klippare eller religiöst drivna skolor.


De stora pengarna får företagare tjäna någon annanstans. Skolval för alla, men uppstyrd verksamhet och reglerad vinst.


Och religiös fostran, ja det måste ske på annat håll än i skolan.


Skolan ska vara en fristad. En plats där alla elever är lika mycket värda, även om de inte är lika. Och friheten att kunna välja skola ska inte ersättas av byråkrat- och politikermakt.


Kunskapen måste stå i första rummet. Det vill vi garantera varje elev, i alla Sverige samtliga klassrum.


 


Det har skjutits runtom i vårt land. I själva verket så ser vi ett mördande på våra gator av sällan skådat slag. En grov brottslighet äter sig in i samhällskroppen och i våra utsatta områden. Och under våren har det varit våldsamma upplopp hemma i Örebro – och på många andra håll.


En gång i tiden var stadsdelen Vivalla i min hemstad själva sinnebilden för en ordnad medelklasstillvaro. Därför utspelar sig teveserien Svensson, Svensson just där.


Det är en serie om en underbar liberal kvinna som jobbar på bank och hennes fina man som jobbar på posten samt deras barn. Det händer inte så mycket mer spännande än olika förvecklingar och att pappa Gustav tröttar ut familjen med pappaskämt.


Nu är Vivalla ett utsatt område. Ett av de där områdena i vårt land där livet präglas av utsatthet för brott, arbetslöshet, sysslolöshet, hedersförtryck och klanstrukturer.


Liberalerna är partiet som vill och kan vända utvecklingen i dessa utsatta områden.


Tack vare min företrädare och vän Nyamko Sabuni så har vi i Liberalerna ett offensivt reformprogram för ett nytt Sverige, Förortslyftet.


Alldeles för många människor har släppts in i vårt land – utan att de kunnat eller förväntats arbeta sig in i samhället. En integrationsskuld har byggts upp under årtionden.


Åt detta gör regeringen alldeles för lite. Den talar om att vända på varje sten, men snacket blir inte till verkstad.


Och verkstad, det behövs. Ska vi klara integrationen och bryta utanförskapet behövs historiskt starka insatser.


Arbetet måste börja i skolan. De bästa lärarna ska lockas att arbeta i de mest utsatta skolorna. Skolresultaten går att vända. Titta bara på vad våra liberala kollegor har lyckats göra i Stockholm, på Järvaområdet. Där har gymnasiebehörigheten ökat från 57 procent till nästan 80 bara de senaste åren.


Det är resultatet av hårt arbete från elever, lärare, medarbetare och politiker. Mer sån verkstad. Mindre snack om stenar.


Vi vill reformera utbildningen av socialsekreterarna och ge nya verktyg att kunna agera tidigare och tydligare. För att vara bättre rustade för den verklighet som råder.


Samhället måste kliva in och omhänderta unga som är farliga – inte bara för sig själva – utan också för sin omgivning.


Och se till att socialsekreterare finns närvarande på polisstationer. Det är inte raketforskning att det samarbetet måste fungera riktigt bra när problemen är så stora. Hyvla ner sekretessen.


Vi liberaler vill sätta svenska språket först i integrationspolitiken. Alla barn ska lära sig svenska redan i förskolan.


Vi vill göra som i Norge. Förbjuda kusinäktenskap. Det är en förutsättning för att bryta ned medeltida förtryckande klanstrukturer.


Och vi ska ändra på bidragssystem och socialförsäkringar så att fler sporras till arbete. Med ett bidragstak, jobbstimulanser och ett reformerat flerbarnstillägg.


Det är med ett eget arbete resan till medelklassen börjar på riktigt.


 


Jag har varit rättspolitiker länge.


Jag har sett kriminella komma och gå.


Och tyvärr är det fler som kommer än går just nu.


Den som vill få stopp för det här måste ha både en stålhandske och en lovikkavante.


Med kraft och med värme.


In med alla grovt kriminella på anstalt. Vi behöver relevanta straff, nya verktyg för att bryta ner gängen och vi måste slopa dagens orimliga mängdrabatter.


In med alla unga som riskerar en kriminell bana i klassrummet. Bort från gängens grepp, till lärdomens dragningskraft.


Till böckernas magi.


Samhället får aldrig kompromissa med unga människors rättigheter. Föräldraansvaret ska öka. Men om vårdnadshavarna sviker måste samhället träda in. Med rätt resurser. Med rätt befogenheter. Tidigare och tydligare.


Ingen ska fostras in i kriminalitet. Men just nu dras unga människor in i gängen med en enorm kraft. De blir barnsoldater för cyniska krigsherrar på platser där svensk lag är satt på undantag.


Tryggheten i Sverige utmanas nu av kriminella gäng, klanvälde och religiösa fundamentalister. Och av män som hatar kvinnor.


Vi ska kalla dessa krafter vid dess rätta namn: Separatister!


Personer som vill dra isär vårt demokratiska samhälle.


Vi ska göra som i Frankrike. Ta kampen mot krafterna som sliter isär.


Hålla ihop vad separatisterna vill separera.


Ta kampen för våra liberala värderingar. Ta kampen för ett fungerande våldsmonopol i hela Sverige.


En ny liberal rättspolitik måste vara kristallklar när det gäller att ta ställning för brottsoffer, för samhällsskyddet och för de mest utsattas perspektiv.


Och vi måste erbjuda en gemenskap.


Men det som förenar måste vara större än det som splittrar.


Vi bor alla i ett gemensamt land. För svenskheten bygger inte på hudfärg eller bakgrund.


Den bygger istället på de värderingar som är grundläggande i vårt samhälle. Yttrandefrihet, jämställdhet, rättsstat, demokrati – och sen en rejäl skolgång.


Sverige är i dag ett land för alla, oavsett kön, religion, sexuell läggning eller funktionsvariation.


Nu måste vi bryta uppgivenheten bland barn och unga oavsett var vi möter den. Inget barn föds till stenkastare, gängkriminell, högerextremist eller radikal islamist.


Alla barn och unga ska växa upp och känna att de tillhör Sverige. Vi ska välkomna människor att känna stolthet över vårt gemensamma samhälle, gemensamt, oavsett vilka rötter man har.


Låt oss verka för en gemenskap som blickar framåt, och inte bakåt.


Kampen mot utanförskapet vinner vi tillsammans, eller inte alls. Låt oss ta den kampen!


 


Liberalerna växer lite grand. Om vi nu ska bry oss om opinionsmätningar. Hur det går i den viktigaste mätningen, ja det avgör alla medborgare om 68 dagar.


Fler och fler liberalt sinnade väljare funderar på att rösta på oss. Igen.


Några av har tidigare lutat åt röda partier.


Till er vill jag säga att en röst på Liberalerna är en röst på en regering som faktiskt kan ta tag i allt det utanförskap som de rödgröna har misslyckats med – samtidigt som vi står upp för assistansen till människor med funktionsvariation, och för välfärden i stort för den delen.


Några av er är liberala väljare men har tidigare lutat åt gröna partier.


Till er vill jag säga att en röst på Liberalerna är en röst för en grön omställning, företagsamhet och feminism – samtidigt som vi också ser kvinnorna och hbtqi-personerna som förtrycks av de klanstrukturer som de gröna obegripligt nog ofta blundar för.


Med Liberalerna får ni en regering som står redo att ta tag i både elpriser och kriminalitet.


Några av er är liberala väljare, men har tidigare lutat åt andra blå partier.


Till er vill jag säga att en röst på Liberalerna är en röst för en politik där skolan sätts först, samtidigt som ett liberalt maktskifte blir just liberal.


Vi är ett mittenankare för bistånd, asylrätt för den som flyr, jämställdheten högt på agendan – och en politik där rättsstatens principer är skrivna med eldskrift. Och att public service och fri kultur är en självklarhet.


 


Detta är vårt erbjudande till liberalt sinnade väljare. Luta er mot oss.


Sverige behöver er.


För Sverige behöver mer rak liberalism. Och Sverige behöver Liberalerna.


Vi är det liberala partiet för dig som vill byta regering och föra in nya idéer i arbetet för skolan, för bekämpandet av separatismen och segregationen. Det är aldrig invandrarskapet som är problemet, det är utanförskapet.


Och separatisters bristande respekt för den liberala samhällskroppen.


Vi är partiet som ser både den breda medelklassens roll och de mest utsattas brist på frihet.


För ett Sverige som klarar klimatomställningen med teknisk innovation och politiskt mod.


Fossilfri energi från sol, vind och kärnkraft.


Ren el från kärnkraft runtom i landet. Ja, också här på Gotland om ni önskar.


År för år, budget för budget, reform för reform. Tills Sverige håller ihop igen.


Sverige behöver en ny borgerlig regering. Och Sverige behöver mycket liberalism i en ny borgerlig regering.


 


Nu har jag stått här och prata länge. Jag har känt mig som min ungdomsidol Plura inför storpublik länge nog. Ni ska få ta sommarkväll.  Men avslutningsvis. När jag ändå har ordet:


Den elfte september hoppas jag att vi förtjänar er röst.


Tack för att ni har lyssnat!


Taggar