Skip to content

Nilla Fischer: Tal på Fotbollsgalan 2018 vid mottagande av Diamantbollen

Anders Henriksson

Om

Talare

Nilla Fischer
Fotbollsspelare

Datum

Tal

Tack så mycket! Det känns väldigt stort att få ta emot det här priset. Jag känner mig oerhört hedrad och stolt över att vara en av svensk fotbolls stora. 
Och nu vill jag ta tillfället i akt och säga något till alla älskade flickor världen över: Jag vet hur det känns att bli hånad av killarna för fotbollens skull, för att du inte är tillräckligt bra eller för att du helt enkelt är bättre än vad de är, att någon säger till dig: ”Varför spelar ni inte med mindre plan, med mindre mål och en lättare boll”. Jag vet hur det känns när klubben eller tränaren inte stöttar dig eller står bakom dig. Jag vet exakt hur det känns. 
Orättvisa gör ont. Om jag stod här i dag som man, med den karriär jag haft, så skulle jag aldrig mer behöva oroa mig ekonomiskt igen, inte mina barn heller. Vi spelar för att vi älskar sporten, vi spelar för livet. Därför vill jag sägs till er tjejer: Sluta aldrig att spela fotboll, sluta aldrig att kämpa för jämställdhet och känn ingen tacksamhetsskuld, för vi är värda så mycket mer.
Och alla ni pojkar, killar och framför allt män: Det är dags att komma in i matchen nu. För jämställdhet är något som gynnar oss alla, men det är något som vi måste göra tillsammans. Och helt ärligt: We have no more fucks to give. Tack!

Taggar