20090418 – Rick Falkvinge: Tal på Medborgarplatsen

Vänner, medborgare, pirater:
Jag heter Rick Falkvinge, och jag leder Piratpartiet.
Etablissemanget har förklarat krig mot vår generation.
Etablissemanget har förklarat krig mot nästa generations industrier. Nästa generations medborgare. Nästa generations samhällsdeltagande.
Politikerna uppför sig som inkompetenta stupfulla elefanter med förbundna ögon som trumpetar omkring i en äggpaketeringsanläggning. De är digitala analfabeter, och de förstör vårt samhälle. Det finns ingenting som ursäktar det.
Allt detta för att de låter sig hunsas av främmande makt. Av gårdagens dinosaurier.
De säger att det inte finns korruption i Sverige. Varför utfördes då en rättsvidrig razzia 2006 på direkt order av främmande makt? Varför dömdes då våra folkhjältar Anakata, Tiamo och Brokep på order av Hollywood? Varför mutades den utredande polisen Jim Keyzer med ett toppjobb av samma Hollywood?
Polisen mutades för att etablissemanget har upptäckt att det finns ett nytt verktyg. Ett som gör att vi kan diskutera samhällsfrågor utan deras godkännande. Att vi kan tänka själva. Att vi inte längre går att kontrollera.
Till de politiker som känner sig hotade av Internet har jag bara en sak att säga: Försvinn ut ur vår riksdag!
För nu är det dags att bygga om. Bygga nytt. Bygga samhället för en ny generation. En ny generation av medborgare, en ny generation av industrier, och en ny generation av deltagande.
Vi behöver politiker som tror på framtiden, och som inte låter sig hunsas av gårdagens dinosaurier. Dagens politiker har prövats och misslyckats. De bygger inte, utan river ner och förstör. Därför måste vi byta ut dem.
Som tur är kan vi göra precis det. Det är Europaval alldeles runt hörnet. Valurnorna öppnar faktiskt om bara 32 dagar, den 20 maj. Prata med vänner, kollegor, kurskamrater. Det är bara tillsammans som vi kan åstadkomma den här ändringen – för vi har inte Hollywoods reklam- och lobbybudget. Men det vi har, det slår Hollywood på fingrarna, och det är våra valsedlar och allmänna val. Därför måste vi prata om Piratpartiet med våra vänner. Därför måste vi alla få våra vänner att gå och rösta. Därför måste vi alla använda EU-valet till att skicka en väldigt kraftig signal:
“Skärp er, eller också åker ni ut ur riksdagen också.”
Vi kallas pirater. Vi kallas pirater för att vi står för medborgarrätter, för att vi tror på framtiden, och för att vi vill bygga om för en ny generation.
Jag heter Rick Falkvinge, och jag är stolt pirat!
(paus)
Gå och rösta!

Märkt med: , ,